GİRİŞ

E-Posta
Şifre

YENİ ÜYE

Ad
Soyad
E-Posta
Şifre
Şifre Tekrar
Ürün sepete eklendi
Aramıza Hoşgeldin!
Welcome Abroad!
Bültene başarıyla üye oldun.
Teşekkürler!
Thank you for subscribing to
our newsletter.

1500 TL ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO

İLK SİPARİŞTE %10 İNDİRİM İÇİN ÜYE OLUN! İNDİRİM KODU: HELLOPC10

Babyproof: Bebekli Evde Güvenlik Meselesi

Mutfakta, salonda, banyoda, yatak ve bebek odasında; özetle evin tamamını adım adım güvenli hale getirme kılavuzunu paylaşıyoruz.

Bebekler doğaları gereği çok meraklılar. Yaklaşık altı ay civarı, algıları iyice açıldıktan ve mobil hale gelmeye başladıktan sonra hep daha fazlasını keşfetmek istiyorlar ve girmedikleri (girmeye çalışmadıkları) delik kalmıyor. Bir prize parmak sokmaları ya da yemek masasına tırmanmaları an meselesi. Bu enerjik kaşiflerin sonsuz meraklarını köreltmeden, onlara sürekli ‘Hayır’ demek zorunda kalmadan yaşamanın tek yolu yaşam alanlarımızı güvenli hale getirmek. İşte oda oda bebeklerle güvenli bir evin şifreleri.

EVİN GENELİ

- Elektrik çarpmalarına karşı önlem almak ilk adım olmalı. Tüm prizlere emniyet kilidi takmak ya da kapaklı priz kullanmak güvenliği artıran çözümler arasında.

- Pencerelere emniyet kilidi takmak da bir o kadar önemlidir. Pencerelerin önünde mobilya bulundurmamak da bir çözüm, ama çocuklar bir aşamadan sonra sandalyeleri istedikleri yere taşıyabildikleri için pencere güvenliğinin üzerini en baştan kalıcı şekilde çizmekte fayda var.

- Masa, televizyon sehpası gibi sivri köşeli mobilyalara köşe koruyucu takmadan olmaz. Çünkü minik kafalar yürümeye başladıktan sonraki ilk zamanlar günde en az üç kere o köşelerle buluşuyor.

- Stor perde kullanıyorsanız bebeğinizin perdenin zincirlerine ulaşamayacağından emin olmalısınız. Zincirleri sabitlemek için de güvenlik aparatları satılıyor.

- Çok katlı bir evde oturuyorsanız merdivenlere güvenlik kapısı taktırmanız şart ve kendiliğinden kapananlar en güvenli seçenek. Korkuluk aralıkları 10 cm’den genişse file gibi bir çözümle önlem almak gerekebilir.

- Kitaplı, gardırop, şifonyer… Ne kadar mobilya varsa küçüğünüzün içindeki tırmanış aşkı düşünülerek duvara sabitlenmeli. Televizyon da mutlaka sabitlenecekler arasında.

- Sürekli kapı açıp kapama derdinde olan çocukların parmaklarını korumak için kapı stoperleri kurtarıcı.

- Toksik bitkileri evden uzaklaştırmanın tam zamanı; bize göre onları çocuksuz komşularınıza hediye etmek iyi bir fikir.

- Ecza dolabınızı kilitli olanlardan seçin ve olabildiğince yükseğe, evin en erişilmez noktasına asın.

MUTFAK

- Tüm mutfak dolaplarını -özellikle de deterjanların olduğu dolapları- uygun aparatlarla kilit altına alın.

- Elektrikli mutfak eşyalarını, kesici-delici aletleri ulaşamayacağı yerlerde tutun. Gün içinde iş yaparken bıçakları tezgah üzerinde, sapları dışarı gelecek şekilde bırakmadığınıza emin olun.

- Masa örtüsünden bir süreliğine vazgeçmeniz gerekebilir. Çünkü örtüye tutunup çekerek masa üzerindeki sıcak çayı üzerlerine dökmeleri ihtimaller arasında.

- Çöp kutusunu göz önünden kaldırın. Çocukların çöp kutularına ve içindekilere özel bir ilgisi var.

  • Ocak ve bulaşık makinesi için, varsa çocuk kilidi seçeneğini aktif hale getirin. Bir adım ötesi için ocak bariyerleri de piyasada mevcut.

SALON

- Bebeğiniz emekleme safhasına geçer geçmez orta sehpanızla bir süreliğine vedalaşmanız gerekebilir. Salonun bomboş kalmasını yadırgıyorsanız orta sehpa yerine yumuşak kaplamalı Ottoman puf tercih edebilirsiniz.

- Kırılma, batma, kesme ihtimali olan tüm dekoratif eşyaları çocuğunuz tehlike kavramını öğrenene kadar ulaşılmaz yerlere kaldırmanız önemli. Bir süreliğine minimalist tasarıma ayak uydurmak hoş olabilir.

BANYO

- Küvetin içine ve dışına mutlaka kaydırmaz banyo matı serin.

- Klozet kapağını sabitlemek için kullanılan kilitler hem klozete kafalarını sokmamaları hem de kapağa ellerini sıkıştırmamaları için ideal.

- Tüm temizlik malzemeleri, kişisel bakım ürünleri yükseklerde ya da kapaklı bir dolapta olmalı ve tabii o dolap da her zaman kilitli kalmalı.

  • Sevimli musluk kapakları çocukların kafasını sert yerlere çarpmasını önlerken banyo zamanını daha eğlenceli hale getiriyor.

YATAK ODALARI

- Meraklı eller çekmeceleri tek tek karıştırmak isteyeceği için minik parmaklar koruma altına alınmalı. Güvenlik kilitleri burada da kurtarıcı. ‘Her yeri rahat rahat karıştırsın ama eli sıkışmasın’ derseniz çekmece güvenlik mandalları da işinizi görür.

BEBEK ODASI

- Çekmece önlemi burada da geçerli. Gardırop, şifonyer çekmeceleri için güvenlik kilidi, varsa oyuncak sandığı için güvenlik mandalı ideal.

- Beşik çevresinde başıboş kablo bulunmamalı; buna bebek telsizinin kablosu da dahil.

- Alt değiştirme masasında kemer kullanmak ya da bebeği asla yalnız bırakmamak gerekiyor. Henüz dönmüyor dediğiniz bebekler de bir gün aniden dönüveriyor.