GİRİŞ

E-Posta
Şifre

YENİ ÜYE

Ad
Soyad
E-Posta
Şifre
Şifre Tekrar
Ürün sepete eklendi
Aramıza Hoşgeldin!
Welcome Abroad!
Bültene başarıyla üye oldun.
Teşekkürler!
Thank you for subscribing to
our newsletter.

1500 TL ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO

İLK SİPARİŞTE %10 İNDİRİM İÇİN ÜYE OLUN! İNDİRİM KODU: HELLOPC10

Yaz Mevsiminde Uyku Rutinini Sürdürmenin Yolları

Sıcak hava, uzayan günler, kısalan geceler yaz mevsiminde çocukların uyku rutinini epey etkiliyor. İster şehirde kalın, ister seyahate çıkın bu aylarda uyku rutinini sürdürmek her zamankindan daha çok emek istiyor. İşte, yaz aylarında uyku rutinini sürdürmek için Petitmag’den birkaç öneri…

Çocuk odasını mevsime uygun hale getirin

Çocuk odasında yaza uygun güncellemeler yapmak, uyku kalitesini artırıyor. Müslin kumaştan ince battaniyelere, pamuklu pijama takımları ve geceliklere geçmek şart. Odayı nefes alınabilir bir sıcaklıkta tutmak için tavan pervanesi ya da vantilatör kullanabilirsiniz. Camlara sineklik taktırmak gibi garanti yöntemlerle sivrisineklere karşı önlem almayı da ihmal etmeyin. Akşam batmak bilmeyen, gündüz ise erkenden odayı aydınlatan güneşin uyku rutinini etkilemesini engellemenin yegane yolu ise karartma perdesi kullanmak. Karartma perdesinin bir diğer faydası da odanın güneş ışığı nedeniyle fazla ısınmasını engellemesi. Uyku saatinden bir saat kadar önce perdeyi çekerseniz oda serinler, sabah güneşi alan odalar karartma perdesi sayesinde fazla ısınmaz.

Açık havaya çıkın, hareket edin

Doğal ışık, 0-3 ay arası bebekler başta olmak üzere çocukların biyolojik saatlerinin düzenlenmesine yardımcı oluyor. Açık havada bolca bedensel aktiviteyle geçen aktif zaman, uykuya dalmayı ve kesintisiz, derin bir uyku uyumayı kolaylaştırıyor. Tüm gün dışarıdaysanız uyku saatinden en az bir saat önce eviniz, otelinize dönüp sakin zaman geçirmenizde fayda var.

Seyahatlerde uyku düzeni için gerekli önlemleri alın

Bir haftalık otel kaçamağı da planlasanız, bir aylığına yazlığa da gidiyor olsanız çocuğunuzun uykusunu iyileştirecek basit ipuçlarını uygulamayı ihmal etmeyin. Evdeki uyku ortamını ona hatırlatacak nevresim takımı, battaniye gibi objeler, varsa uyku arkadaşı yanınızda olsun. Nereye giderseniz gidin, taşınabilir karartma perdelerinizi valizinizden eksik etmeyin. Banyoysa banyo, masajsa masaj, kitapsa kitap; evinizde uyguladığınız rutine benzer rutini gittiğiniz yerde de sürdürün.

Esnek davranmaya alışın

Uyku saatleri konusuna takılıp tatilinizi hem kendiniz hem de çocuğunuz için zehir etmek yerine biraz esnek davranmaya çalışın. Uyku danışmanı Jennie Clarke, GoodNightSleepSite isimli web sitesinde “Yaz aylarında öğle uykuları atlanabilir, akşam uykularının saati sarkabilir.” diyor. Clarke’a göre önemli olan, çocuğunuzun yeterince dinlenebilmesi. Bunun için de Esneklik ve Denge Kuralı olarak da tanımladığı 80/20 kuralını öneriyor. Yani yaz tatili gibi özel durumlarda çocuğunuzun uyku saatlerine %80 oranında bağlı kalmanız yeterli, geri kalan %20’de ise daha esnek davranabilirsiniz.

Sabah erken kalkmayı es geçmeyin

Esnemek güzel, ama akşam uyku saati sarksa bile sabah çok geç uyanmayı alışkanlık haline getirmemekte fayda var. Evet, işler tamamen çığrından çıkmasın diye ne yazık ki o tatlı sabah uykusuna müdahale etmek zorunda kalabilirsiniz.

Kontrolü kaybederseniz ipleri tekrar elinize almaya çalışın

Diyelim ki bir şekilde işler çığrından çıktı ve tatil sona erdiğinde ve okul başladığında uyku düzenini tekrar nasıl sağlayacağınıza dair düşünceler zihninize üşüştü… Bu durumda bir gecede eski düzene dönmeye çalışmak yerine kademeli bir aksiyon planıyla rutini yeniden oluşturun. Her üç günde bir uyku saatini 15 dakika öne çekmek iki hafta içinde büyük değişim yaratabilir.

Üye ol, ilk alışverişte %10 indirim fırsatı kazan!

Tüm sitede geçerli ilk alışverişinizde kullanabileceğiniz %10 indirim kodu için üye olun!