GİRİŞ

E-Posta
Şifre

YENİ ÜYE

Ad
Soyad
E-Posta
Şifre
Şifre Tekrar
Ürün sepete eklendi
Aramıza Hoşgeldin!
Welcome Abroad!
Bültene başarıyla üye oldun.
Teşekkürler!
Thank you for subscribing to
our newsletter.

1500 TL ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO

İLK SİPARİŞTE %10 İNDİRİM İÇİN ÜYE OLUN! İNDİRİM KODU: HELLOPC10

Petit Liste: Bebekle Uzun Yolculuk

Tatile çıkmanın her hali güzel olsa da söz konusu çocuklu tatil olunca, gidilecek mesafeler, yolculuklar ve yanımıza alacağımız eşyalar ebeveynler için sorgulanması kaçınılmaz detaylar oluyor. Çocuksuz hayatımda tatil öncesi en büyük stresimin eksik bavul yapma telaşı olduğunu hatırlayınca ne kadar da naifmişim diyorum. Büyük kızım Leyla ile ilk uzun uçuşumuzu, Leyla dokuz aylıkken Mairutus'a yapmıştık. Bence bebekler henüz tam mobil değilken, gündüz uykuları hala bolken ve en önemlisi uçak için tam bir bilet ücreti ödemiyorken (iki yaşına kadar) uzun yolculuğa çıkmak nispeten daha kolay ve avantajlı oluyor.

Beni tanıyanlar bilir, tam bir 'listeler' insanıyım. İcraata geçmeden önce yapılması gereken her şeyi listelemek, hem kendi takibim ve organizasyonum, hem de benden sonra başkalarının ihtiyacı olması durumunda tekrar kullanabilmek adına çok kullandığım bir yöntem. Leyla ile ilk uzun uçak yolculuğumuz için hazırlamış olduğum ve yıllar içerisinde de güncellenerek son halini almış olan 0-12 ay bebekli yolculuk için el çantası listem tam da anlattığım gibi, şimdi sizlerle de paylaşmam için hazır! Liste oldukça kapsamlı, fakat elbette her annenin tercihine, yolculuk yapılan lokasyona ve bebeğinizin kişisel gereksinimlerine göre değişiklik gösterecek, eklemeler veya çıkarmalar yapılacaktır. Ancak umuyorum ki tatil öncesi hepimizi telaşa sokan 'nereden başlamam lazım' sorusu için oldukça yol gösterici olacaktır.

UÇAK İÇİNDE BEBEK YATAĞI

Öncelikle yapılması gereken şey bileti alır almaz hava yolunu arayıp bebekli yolcular için ayrılmış bebek yataklı (infant seat) koltuklardan birini rezerve etmek olmalı. Uçuşta birden fazla bebekli yolcu olması durumunda rezervasyonu ilk gerçekleştiren kişi koltuk sahibi oluyor dolayısıyla erken davranmakta fayda var. Bu koltuklar hem kabinin en ön kısmında yer alıyor, hem de önünüzdeki duvara bebek için monte edilmiş yatak bulunuyor. Bu uygulamanın sadece dış hat uçusları için olduğunu ve havayoluna göre değişiklik gösteren ayrı bir ücretlendirme politikası olduğunu da belirtmek isterim.

PUSET

Diğer önemli bir hazırlık konusu ise puset. Eğer pusetiniz katlanıp uçak içine alınabilir modellerdense sorun yok, ancak diğer durumlarda pusetinizi uçağa giriş sırasında teslim etmeniz gerekiyor. Bazı hava yollarında check-in esnasında size pusetinizi içine koyabileceğiniz bir torba veriyorlar. Ancak çoğu havayolu şirketi ne yazık ki bu torbayı sağlamıyor ve eğer siz de pusetinizin zarar görmesi endişesi taşıyorsanız kendi puset kılıfınızı getirmeniz veya bir puset poşeti temin etmeniz gerekebilir.

KANGURU

Özellikle bebekle yalnız seyahat edecek olanlara en büyük tavsiyem kolay takılabilir ve katlanabilir bir kanguruyu da yanınıza almanız. Puseti uçak girişinde teslim ettikten sonra bebek ve elde en az iki çanta ile koltuğunuza kolaylıkla yerleşmek, uçağın inişi sonrasında pusetinizin teslim edilemediği, bavul bekleme noktasına kadar bebeğinizi kucağınızda taşımanız gerekecek durumlar göz önüne alındığında kanguru gerçek bir kurtarıcı oluyor. Ayrıca elleri serbest bıraktığından uçak içinde ve havalimanında toparlanma, eşya taşıma gibi işlerinizi de kolaylıkla halledebilir, bebeğinizi uyutabilir ve tekrar uyandırmanız gerekmeden uçağa binebilir ve inebilirsiniz (bu durum bebeğiniz pusetinde uyuduğunda geçerli olmayacaktır).

EL ÇANTASINININ İÇİNDEKİLER

Ben uçuş için yanımıza alacağımız çantanın kolaylıkla ayağımızın altına koyulabilecek büyüklükte olmasına dikkat ediyorum. Çantadan ihtiyacımız olan bir eşyayı almak için her seferinde ayağa kalkıp koltuk üstü bölmeden çantayı çıkarmak özellikle bebekli yolculuk için oldukça zor olacaktır.

Aradığım her şeyi kolaylıkla bulabilmek için çantanın içine koyduğum eşyaların hepsini küçük çantalar halinde grupluyorum, böylece örneğin alt değiştirmem gerektiğinde sadece alt değiştirme için olan küçük çantayı alıp tuvalete gidiyorum; kocaman bir çantanın içinde ayrı ayrı ıslak mendil, bez, krem aramama gerek kalmıyor. Yine aynı şekilde bebeğin karnının acıkması durumunda içinde atıştırmalıkların / beslenme ile ilgili tüm eşyaların olduğu küçük çantayı çıkarıyorum. Benzer bir organizasyonu küçük fermuarlı bez çantalar, su geçirmez makyaj çantaları veya şeffaf çantalar kullanarak kolaylıkla yapabilirsiniz.

Benim uçak için yanıma aldığım el çantasının içine koyduğum eşyaların detaylı bir listesi aşağıdaki gibi:

Yedek Kıyafet Çantası

Bu çantada uçuş süresine göre, genellikle her 3-4 saat için bir yedek bir takım kıyafet, kirlenen kıyafetleri çantaya rahat koyabilmek için yedek bir poşet var. Yedek kıyafet hazırlarken uçak, havaalanı gibi yerlerin tahminimden sıcak veya soğuk olma ihtimaline karşı ince ve kalın kıyafet seçenekleri koyuyorum.

Battaniye / Müslin Örtü

Büyük boy bir müslin örtü, küçük bir müslin ve mevsime uygun bir battaniyeyi yine gruplayarak ayrı bir çanta yapıyorum.

Oyuncak Çantası

Fazla yer kaplamayan, hafif bir bez çanta içine uçuşun uzunluğuna göre uçuş boyunca birkaç kez kullanabileceğiniz çeşitlilikte, küçük, çok ses çıkarmayan, mümkünse hafif oyuncaklar seçiyorum. Bebeğinizin hali hazırda favorisi olan ve uzun süreler oynadığı oyuncaklar dışında, mümkünse daha önce görmediği bir iki oyuncak eklemekte fayda var (daha önce hiç görmediği hafif bir kitap benim genelde kurtarıcım oluyor).

Alt Değiştirme Çantası

- Her iki saat için bir bez

- Dolu bir paket ıslak mendil

- Pişik kremi

- Pis bezi atarken kullanmak için bez torbası

- Kendiniz için küçük boy antibakteriyel jel

- Kullan at alt değiştirme örtüsü

- Silinebilir bir alt değiştirme pedi

- Alt değiştirirken bebeğinizi oyalayabilmek için elinde kolayca tutabileceği bir oyuncak

Beslenme Çantası

- Islak mendil

- Antibakteriyel mendil / jel

- Kullan at veya kolay silinebilir önlük

- Suluk (yedekli)

- Atıştırmalık (ince uzun doğranmış havuç, salatalık, meyve, grissini, elinde tutabileceği şekilde kesilmiş kaşar peynir, sıkmalı poşetlerde meyve ve sebze püreleri, pirinç patlağı, kuru meyve, kuru meyveli granola barları, diş kaşıma kurabiyeleri)

Bebek mama ile besleniyorsa:

- Uçuş süresine göre ölçülü mama kaplarında öğün sayısına göre hazırlanmış mama tozu,

- Termosta sıcak su

- Öğün sayısına göre yedekli biberonlar (uçuş için ağırlık sebebiyle cam biberon tercih etmemekte fayda var)

Yolculuk boyunca süt sağılması gerekiyorsa:

- Pompa

- Yedek pil

- Pompa aparatları

- Emzirme örtüsü

- Sağılmış sütü muhafaza etmek için süt saklama şişesi veya poşeti

- Pompa aparatlarının temizliği için mendiller

- Termoslu süt taşıma çantası

Bebek önceden hazırlanmış bir yemek ile beslenecekse:

- Yemeği doğru ısıda muhafaza edecek bir termos içinde bebeğin yemeği

- İki veya üç adet kaşık (benim bu durumlar için favorim Boon Squirt sıkma kaşığı)

- Kullan at veya silinebilir bir önlük

- Islak mendil

İlaç Çantası

- Termometre (pilleri yeni değiştirilmiş)

- Ateş düşürücü

- Diş jeli / granülü

- Burun açmak için nasal aspiratör

- Serum fizyolojik

- Burun açıcı, rahatlatıcı bir yağ (okaliptus yağı)

Bebek İçin Kriz Anı Çantası

- Suluk

- Küçük bir paket ıslak mendil

- Emzik

- Uyku arkadaşı

- Diş kaşıma oyuncağı

Anne İçin Yedek Çanta

(Bebeği beslerken oluşabilecek herhangi bir kazaya veya uçuş sırasında karşılaşılabilecek herhangi bir kusma, bez taşması problemine önle olarak yedek bir üst

- El ve dudak kremi

- Bolca ağzı kilitli farklı boylarda saklama poşeti (kirlenen eşyaları, paketi açılan ama bitmeyen yiyecekleri kolayca çantaya kaldırmak için)

Son bir not:

Bebekle yapılan seyahatlerde uçuş için güvenlik kontrolünden geçerken bebek için yanınızda taşıyor olduğunuz sıvılara 100 ml sınırı uygulanmıyor. Ancak elbette mevcut kontrollerin daha kapsamlı yapılmasına sebep olabildiğinden havalimanında geçireceğiniz vakiti hesaplarken güvenlik kontrolu için ekstra zaman ayırdığınızdan emin olmanız gerekiyor. Ülkeye göre değişmekle birlikte bazı havalimanlarında bebek sıvıları ve yemekleri ayrı bir Xray cihazından geçiriliyor veya tek tek göstermeniz hatta bazen tatmanız bekleniyor. Her ne kadar çoğu destinasyonda bebekli yolcular için ayrılmış özel kuyruklar olsa bile güvenlik kontrolünde kaybedeceğiniz zamanı göz ardı etmeyin derim.

Üye ol, ilk alışverişte %10 indirim fırsatı kazan!

Tüm sitede geçerli ilk alışverişinizde kullanabileceğiniz %10 indirim kodu için üye olun!