GİRİŞ

E-Posta
Şifre

YENİ ÜYE

Ad
Soyad
E-Posta
Şifre
Şifre Tekrar
Ürün sepete eklendi
Aramıza Hoşgeldin!
Welcome Abroad!
Bültene başarıyla üye oldun.
Teşekkürler!
Thank you for subscribing to
our newsletter.

1500 TL ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO

İLK SİPARİŞTE %10 İNDİRİM İÇİN ÜYE OLUN! İNDİRİM KODU: HELLOPC10

Oyuncak Temizliği

Plastik, ahşap, kumaş, peluş… Farklı materyallerdeki oyuncakları temizlemenin en efektif sonuçlar veren yöntemlerini araştırdık.

Oyuncakları çok sık temizlemek şart değil. Ama çocuğunuz ishal, grip gibi bir hastalığı yeni atlattıysa, bol salyalı sümüklü bir oyun buluşmasının ardından ya da oyuncaklar çamurla, yemekle lekelendiyse temizlemek gerekebiliyor. Keep This, Toss That kitabının yazarı, temizlik ve düzenleme gurusu Jamie Novak; “Günlük oyuncaklardan kastımız bebek çantasında taşıdığınız ya da çocuğunuzun favorisi olanlar. İşte bunlar haftada bir temizlenmelidir.diyor.


PLASTİK

Tercihimizi ahşap oyuncaklardan yana kullansak da plastik oyuncaklar bir şekilde eve sızıyorlar. Özellikle LEGO delisi bir çocuğunuz varsa o küçük plastik parçalar evin her yerini işgal ediyorlar, sürekli ayak altındalar. LEGO temizliği için neler yapılması gerektiği markanın kendi sitesinde anlatılıyor. En iyisi LEGO’ları 40°C suda süngerle ya da yumuşak bir bezle yıkamak. Daha yüksek sıcaklık bazı parçaların bozabiliyor. İsterseniz suya biberon temizleyici, zeytinyağı sabunu ya da sirke gibi hafif bir temizleyici de ekleyebilirsiniz. Yüksek sıcaklık meselesi yüzünden LEGO’ların ve diğer plastik oyuncakların bulaşık makinesinde yıkanması önerilmiyor. Diş kaşıyıcı, çıngırak gibi ağızla temas eden oyuncakları daha sık yıkamak gerekiyor. Onlar için en iyi ikili emzik-biberon yıkamak için kullandığınız temizleyici ve ılık su. Bu tür oyuncakları arada bir biberonlarla birlikte sterilizatöre de atabilirsiniz.

BANYO OYUNCAKLARI

Banyo oyuncakları da çoğunlukla plastikten yapılsa da onlara farklı muamele gerekiyor. Zaten suyla haşır neşir olan bu oyuncakların küflenmemesi için banyodan hemen sonra bezle veya havluyla kurulayın ya da suyun içinde bırakmayarak kuruyabilecekleri bir yere dizin.


AHŞAP

Doğal, sağlam, sağlıklı, hoş tasarımlı ahşap oyuncaklar her zaman favorimiz. Ahşap oyuncakları çok sık temizlemeye gerek yok, en fazla birkaç ayda bir hazırlayacağımız 1’e 10 oranda sirkeli su karışımıyla silebilirsiniz. Ahşabı çok ıslatmamak gerekiyor, bu yüzden temiz bir bezi bu karışımda ıslatıp iyice sıktıktan sonra kullanmak en mantıklısı. Sonrasında kendiliklerinden kuruyabilecekleri bir ortama koyabilirsiniz.


KUMAŞ

Kumaş kitaplar, peluş hayvanlar, bez bebekler, uyku arkadaşları… En çok tozlanan, kirlenen oyuncak grubu bu olsa gerek. Hepsini çamaşır yıkama filesine ya da yastık kılıfının içine koyarak, sabun tozu, sirke ya da çocuğunuzun deterjanıyla çamaşır makinesinde 30 derecede yıkayabilirsiniz. Üzerlerinde hassas bir aksesuar yoksa peluş oyuncakları kurutma makinesinde de kurutabilirsiniz. Oyuncakların hepsini tek seferde yıkamak şart değil, çocuğunuzun çamaşırlarını yıkarken elinize gelen birkaç peluşu da araya sıkıştırın. Tabii, peluş oyuncakların içinde herhangi bir mekanizma, batarya yuvası varsa çamaşır makinesi hiç iyi bir fikir değil. Bu durumda arada bir, lekelendikçe sabunlu ya da sirkeli suyla ıslatılmış bir bezle silmek çözüm olabilir.

KİTAPLAR

Eğer çocuğunuz kitaplarıyla bolca vakit geçiriyorsa, zaman zaman onları da temizlemek gerekiyor. Nemli hafif sabunladığınız bir bezle kitapları sayfa sayfa silebilirsiniz. İnce sayfalı kitaplarınızı çok yıpratmamak için kuruya yakın bir nemli bezle hafifçe temizleyebilirsiniz. Antibakteriyel ıslak mendillerde kitap temizliği için pratik bir yöntem olabilir.

HAMURLAR

Çocukların en sevdiği aktivitelerden biri hamurla oynamak. Temizlenmesi mümkün olmayan hamurları, belirli periyodlarda değiştirmek gerekiyor. Özellikle hastalıklar sonrasında çocuğunuzun o sırada oynadığı hamurları evde tutmak pek iyi bir fikir değil. Yeni açtığınız hamurların üzerlerine tarih yazarak, ne kadar kullandığınızı takip edebilir, sonrasında eskiler atıp yenileri çıkarabilirsiniz.