GİRİŞ

E-Posta
Şifre

YENİ ÜYE

Ad
Soyad
E-Posta
Şifre
Şifre Tekrar
Ürün sepete eklendi
Aramıza Hoşgeldin!
Welcome Abroad!
Bültene başarıyla üye oldun.
Teşekkürler!
Thank you for subscribing to
our newsletter.

1500 TL ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO

İLK SİPARİŞTE %10 İNDİRİM İÇİN ÜYE OLUN! İNDİRİM KODU: HELLOPC10

Küçük Çocuk Odaları İçin Depolama Taktikleri: Vera'nın Odası

Oyuncaklar, kitaplar, kıyafetler darken en geniş çocuk odasında dahi akılcı depolama çözümlerine başvurmak gerekiyor. Hele bir de oda darsa, bu depolama çözümleri kaçınılmaz bir gereklilik oluyor. Sadece alandan tasarruf etmek ya da oyuna ve aktiviteye daha fazla yer açmak için değil, düzenliliği sağlamak için de bu öneriler size yol gösterecek. İşte, Petitmag ekibinden Evin'in küçük kızı Vera'nın dar odası için uyguladığı depolama taktikleri…

DUVARLARDAN FAYDALANMAK

Duvarlara entegre edilebilen depolama çözümleri, evin her alanında olduğu gibi çocuk odasında da hayat kurtarıyor. Çekmeceli raflardan küp şeklinde olanlara farklı tasarımlara sahip duvar raflarının yanı sıra bol cepli kumaş duvar organizerleri; kitaplar, oyuncaklar, boya kalemleri ve benzeri aktivite malzemeleri için ideal birer depolama alanı oluyor. Üstüne üstlük bu tarz rafları ve düzenleyicileri, çocuğunuzun kolaylıkla erişebileceği bir yerde konumlandırırsanız Montessori açısından da geçer not alırsınız.

Vera'nın odasındaki duvarda bulunan iki adet kitap rafı ve altındaki oyuncak dolabı duvar ölçülerine uygun olarak marangoza özel yaptırılmış.

TAVANA KADAR UZANMAK

Evet, bu fikir çok da Montessori değil ama yatay düzlemde yer sıkıntısı çekiyorsanız dikey limiti zorlamanız gerekiyor. Yerden tavana dek uzanan raflar, odanın yüksekliğini kullanarak depolama alanınızı önemli ölçüde artırmaya aday. Çok raflı kitaplıklara yeni işlevler yükleyebilir, şık kutularla her zaman göz önünde olması gerekmeyen eşyaları kitaplığın üst raflarında depolayabilirsiniz. Alternatif olarak tavana yakın bir noktaya duvar rafı monte edebilir, bu rafı yine dekoratif kutuların yardımıyla bir depolama alanine dönüştürebilirsiniz.

ÇOK FONKSİYONLU EŞYALARI TERCİH EDİN

Küçük metrekareli çocuk odalarını sadece uyku için değil, oyun ve aktivite için de kullanmak istiyorsanız mobilya ve diğer demirbaş eşyaların seçiminde akıllı tercihler yapmanız gerekiyor. Depolama konusunda işlevsellik sunan tasarımlarla alandan epey tasarruf edebilirsiniz. Çocuğunuzun kıyafetlerini yerleştirebileceğiniz çekmeceli karyolalar, çalışma masası ve kitaplıkla kombine ranzalar, kapaklı bölmelerinde el işi malzemelerini saklayabileceğiniz masalar, masa altlarına sığabilen tabureler, oyun halısı olarak da kullanılabilen kilimler gibi eşyalarla dar olsa da ferah ve dağınıklıktan uzak bir oda yaratabilirsiniz.

Vera'nın odasında hem kıyafet dolabı, hem alt değiştirme ünitesi, hem de karyola için başucu olarak kullanılmaya uygun tasarlanmış bu petrol rengi şifonyer, odanın kesinlikle hayat kurtarıcı mobilyalarından. Ortasında kapaksız bırakılan bölmeye bezler ve alt değiştirme için gerekli eşyalar depolanıyor. Üstteki küçük çekmeceler ise vitamin, ilaç, krem gibi sürekli el altında olması gereken eşyaları saklamak için harika bir bölüm. Aşağıdaki geniş çekmecelerde kıyafet, havlu gibi tekstil ürünleri depolanmış. Şifonyerin üzerine yerleştirilmiş olan alt değiştirme tablası ise Vera büyüyünce tamamen çıkarılacak şekilde tasarlanmış. Şifonyerin üzerindeki gece lambası ise hem karyolaya hem koltuğa yakınlığı sayesinde uyku öncesi rutin için harika bir başucu alanı yaratıyor.

YATAK ALTLARINI DEPOLAMA ALANINA DÖNÜŞTÜRÜN

Çocuğunuzun yazlık-kışlık kıyafetlerini, nevresimlerini kaldırırken yer sorunu yaşıyorsanız ya da bazı oyuncakları zaman zaman göz önünden kaldırmak istiyorsanız yatak altlarını değerlendirebilirsiniz. Çok yüksek olmayan kapaklı ve tekerlekli kutular, yatak altlarını depolama alanına dönüştürmek için pratik ve ideal çözüm.

Vera'nın odasının küçüklüğü göz önünde bulundurularak yatak altı tamamen çekmece olarak tasarlanmış. Yatak parmaklıkları yukarı kalktığında açılan bu ray sistemli geniş çekmece kapandığında yatağın bir parçası gibi görünüyor ve odanın içinde göz yormuyor.

GARDIROP İÇLERİNDE EKSTRA DEPOLAMA ALANLARI YARATIN

Kutular, sepetler, bölmeli ve cepli düzenleyiciler çocukların gardıroplarında ekstra alan açmanın yanı sıra düzeni sağlamaya da yardımcı oluyor. Gardırop kapağının arka kısmına kullanışlı raflar eklemek, gardırobun üstünü ise hoş tasarımlı kutular sayesinde ekstra depolama alanı olarak kullanmak da epey ekstra depolama alanı kazandırıyor.

Vera'nın ve Mila'nın dolaplarının vazgeçilmezi Zara Home ve Ikea dolap içi düzenleyiciler ayakkabıları, müslin bezleri, şapka eldiven gibi aksesuarları düzenlemek için birebir.