GİRİŞ

E-Posta
Şifre

YENİ ÜYE

Ad
Soyad
E-Posta
Şifre
Şifre Tekrar
Ürün sepete eklendi
Aramıza Hoşgeldin!
Welcome Abroad!
Bültene başarıyla üye oldun.
Teşekkürler!
Thank you for subscribing to
our newsletter.

1500 TL ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO

İLK SİPARİŞTE %10 İNDİRİM İÇİN ÜYE OLUN! İNDİRİM KODU: HELLOPC10

İlhamını İlkbahardan Alan İsimler

Güzel başlangıçların mevsimi olan ilkbahar, bebek sahibi olmak için de harika bir zaman. Dört bir yanda açan çiçekler, yeşillenen ağaçlar, mis gibi toprak kokusu... Doğa kendini yeni mevsime hazırlarken bizlere de ilham kaynağı olmaya devam ediyor. Mevsimin uyandırdığı çağrışımlar bebek isimleri konusunda da kayda değer seçenekler sunuyor. Nisan, Mayıs, Çiçek, Açelya, Toprak... İçinizde yeşeren "küçük filiz" ilhamını doğadan alan bir isimle dünyaya merhaba diyebilir. Bizler de canlanan doğanın, içinizde canlanan hayata esin kaynağı olabileceğini düşündük ve mevsime dair en güzel isim önerilerini sizin için listeledik.

Ardıç

TDK: Servigillerden, güzel kokulu yapraklarını kışın da dökmeyen, yuvarlak kara yemişleri ilaç olarak kullanılan bir ağaççık.

Çiçek isimleri genel olarak kız çocuklarına mal edilmiş durumda. Neyse ki durumu biraz da olsa dengeleyen ağaç isimleri var. Onlardan biri de Ardıç. 1000-2000 yıl arasında uzun bir ömre sahip olan bu ağacın adı, doğayı çağrıştıran isimler arasında son yıllarda gittikçe popülerleşiyor.

Akasya

TDK: Baklagillerden, sıcak iklimlerde birçok türü yetişen ve tanen, zamk, boya vb. maddelerin yapımında kullanılan bir ağaç.

Akasya, salkım ağacı olarak da bilinen, küçük sıra yapraklı ve güzel kokulu çiçekleri olan bir ağaç türüdür. Kelimenin Yunanca kökenli olduğu düşünülmektedir. Yunanca yazılışı ise Akakia'dır.

Bahar

TDK (Türk Dil Kurumu): İlkbahar.

Listenin başında yer alacak isim; kuşkusuz Bahar. Kış ve yaz arasındaki mevsimi ifade eden; ilkbaharın kısaltılmış hali olarak kullanılan Farsça kökenli bu isim, kız çocukları için en fazla tercih edilen isimler listesinin de üst sıralarında yer alıyor.

Cemre

TDK: Şubat ayında birer hafta arayla havada, suda ve toprakta oluştuğu sanılan sıcaklık yükselişi.

Arapça kökenli bir isim olan Cemre, Vikipedi'ye göre: Türk ve Altay halk kültüründe yer alan İmre (İmere veya Emire) adı verilen bir cinin adından gelir. Bu cin, ilkbaharda görünüp titrek ışıklar saçarak göğe yükselir. Sonra buzların üzerine düşerek onları eritir. Oradan da yere girer. Bundan sonra ısınmış topraktan buhar olarak yükselir. Emire baharın gelişini temsil eder.

Çınar

TDK: İki çeneklilerden, 30 metreye kadar uzayabilen, gövdesi kalın, uzun ömürlü, geniş yapraklı bir ağaç.

Çınar hem kırmızı renkli bir meyvenin hem de uzun ömrü ile meşhur olan bir ağaç türünün adıdır. Çınarın bir diğer anlamı ise "boyun eğmeyen" dir.

Defne

TDK: Defnegillerden, yaprakları güzel kokulu ve yaz kış yeşil olan bir ağaç, develik.

İngilizce karşılığı olan (Daphne) isimler arasında en fazla tercih edilenlerden biri de Defne. Kulağa hoş gelen telaffuzu, bir ağaç adı oluşu aynı zamanda saflığın da simgesi olması ile aynı jenerasyon içinde pek çok "Defne"ye rastlamak mümkün hale geldi.

Doğa

TDK: Kendi kuralları çerçevesinde sürekli gelişen, değişen canlı ve cansız varlıkların hepsi, tabiat, natür.

Hem kız hem erkek ismi olarak tercih edilen Doğa, bize bahar mevsimini anımsatan en güzel isimlerden biri. Doğanın uyanışı olarak kabul edilen ve çiçeklerin, ağaçların, kuşların, kelebeklerin dönüştüğü mevsim olan bahar aylarında doğan çocuklar için harika bir tercih.

Elmas

TDK: Mücevher olarak kullanılan, saydam, değerli taş.

Elmas adını görünce mevsimle ne gibi bir bağlantısı var diye akıllara bir soru gelebilir. Elmas, nisan ayında doğanların şanslı taşı olarak kabul ediliyor; güven ve sadakati de temsil ettiğine inanılıyor.

Freya

Vikipedi: Freyja veya Freya, İskandinav mitolojisinde deniz tanrısı Njord'un kızı ve Freyr'in kız kardeşidir. Önemli bir bereket tanrıçası ve Germen tanrılarının ayrıldığı iki koldan biri olan Vanir'in bir üyesidir.

Asil, soylu kadın anlamına da gelen Freya, dilimizdeki Füreya veya Feraye isimleriyle benzerlik taşısa da anlamı tamamen farklıdır. İskandinav bahar tanrıçasının adı yine az belki de hiç duyulmamış kız çocuk isimleri arasında sayılabilir.

Irmak / Nehir

TDK: Çoğunlukla denize dökülen, özellikle genişliği ve taşıdığı su niceliği bakımından en büyük akarsu, nehir.

Bahar ayları sadece açan çiçekleri yeşeren ağaçları değil, eriyen karların azamet kattığı suları da çağrıştırır. Bu nedenle eş anlamlı olan Irmak ve Nehir de mevsimi çağrıştıran isimler listesinde mutlaka yer alması gereken isimlerdendir.

İris

TDK: Saydam tabaka ile göz merceği arasında bulunan, ince, kasılabilen bir zardan oluşan, gözün renkli bölümü.

Tıbbi anlamda gözün bir tabakasını temsil etse de, İris aynı zamanda yaygın olarak mavi ve mor renkteki yaprakları ile tanınan bir çiçektir. Yunancada gökkuşağı anlamına da gelen İris, antik Yunan tanrıçası olarak da bilinir.

İndra

Vikipedi: Hinduizm'de havanın ve savaşın tanrısı. Hint mitolojisinin en eski ve en büyük tanrısıdır.

Gökyüzü ve yağmur tanrısı olarak bilinen İndra, Hindistan'da pek çok kız ve erkek çocuk için tercih edilen isimlerin başında geliyor. Ares ve Hera gibi Yunan tanrı ve tanrıça isimlerine alternatif olabilir.

Ladin

TDK: Çamgillerden, 50-60 metre yüksekliğinde, düz gövdeli, kozalağı aşağıya doğru sarkık, kerestesi ve reçinesi değerli, çam türüne çok yakın bir orman ağacı.

Moğolca "erkek evlat" anlamına da gelen Ladin adı, şiirsel telaffuzu ile dikkat çeken erkek isimleri arasında sayılabilir.

Müge

TDK: İnci çiçeği.

İnci çiçeği anlamına gelen Müge, Fransızca kökenli bir isimdir; "muguet" kelimesinin dilimize uyarlanmış halidir.

Nisan / Mayıs

Ay adları arasında en popüler olanlardan biri şüphesiz "Eylül". Fakat bahara ait bu iki ay da, çocuklar için isim alternatifleri arasında düşünülen romantik isimlerden.

Papatya

TDK: Birleşikgillerden, 20-50 santimetre yüksekliğinde, baharda çiçek açan, taç yaprakları beyaz, ortası sarı kömeçli, bir yıllık otsu bir bitki, yoğurt çiçeği.

İlkbahar denildiğinde akıllara gelecek olan ilk çiçek herhalde papatyadır. Narin görünümü, saflığı çağrıştıran beyaz yaprakları ile Papatya; sık karşılaşılmayan isim arayışında olanlar için öneri listesine dahil edilebilir.

Terra

Latince toprak, yeryüzü anlamına gelir. İngilizce karşılığı da yine aynı şekilde topraktır. Yabancı kökenli isimler sizin için bir alternatifse, bu isim de listenize eklenebilecek bir isim.

Toprak

TDK: Yer kabuğunun, toz durumuna gelmiş türlü kütle kırıntılarıyla, çürümüş organik cisimlerden oluşan ve canlılara yaşama ortamı sağlayan yüzey bölümü.

Üniseks ve "doğal içerikli" isimler arasında öne çıkan bir diğer isim de Toprak. "Canlılara yaşam ortamı sağlamak" bir isim için olabilecek en güzel manalardan biri. Tabii bir de şiirlerde ve romanlarda sık sık geçen "vatan, memleket" anlamını içeren soyut anlamı da bu ismin bir diğer artısı.

Yaprak

TDK: Bitkilerde solunum, karbon özümlenmesi, terleme vb. olayların oluştuğu, çoğu klorofilli, yeşil ve türlü biçimdeki bölümler.

Zirai tanımını bir yana koyarsak, Yaprak; zarif ve doğayı çağrıştıran çocuk adları arasında listenin kesinlikle en üst sıralarında yer alıyor.

Yasemin

TDK: Zeytingillerden, beyaz, kırmızı veya sarı renkli güzel kokulu çiçekleri olan, 1-2 metre boyunda, süs bitkisi olarak yetiştirilen tırmanıcı bir ağaççık, Mısır yasemini.

Hem anlamı hem de okunuşu güzel olduğu için sıklıkla rastlanan isimlerden biri Yasemin. Bir de İngilizce karşılığının (Jasmin) çok benzer şekilde telaffuz ediliyor oluşu da, özellikle ebeveynlerden biri yabancı kökenli ise ayrı bir tercih sebebi oluyor.

Üye ol, ilk alışverişte %10 indirim fırsatı kazan!

Tüm sitede geçerli ilk alışverişinizde kullanabileceğiniz %10 indirim kodu için üye olun!