GİRİŞ

E-Posta
Şifre

YENİ ÜYE

Ad
Soyad
E-Posta
Şifre
Şifre Tekrar
Ürün sepete eklendi
Aramıza Hoşgeldin!
Welcome Abroad!
Bültene başarıyla üye oldun.
Teşekkürler!
Thank you for subscribing to
our newsletter.

1500 TL ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO

İLK SİPARİŞTE %10 İNDİRİM İÇİN ÜYE OLUN! İNDİRİM KODU: HELLOPC10

Evden Zamanında Çıkmak

Hem dakik olmak hem de sabah saatlerinde yaşanan kaosu yönetebilmek. Elbette bütün mesele bu değil; ama işleri kolaylaştırmak için bazı önerilerimiz bulunmakta.

Çocuksuzken bile evden zamanında çıkmak bazılarımız için çok zor. Bu denkleme bir de çocuk ekleyince bir yerlere yetişmek büyük mücadeleye dönüşebiliyor. Özellikle de sabah saatlerinde… Çocukları kreşe, okula, servise yetiştirme ve bu arada işe zamanında gitme telaşını azaltacak basit, çoğumuzun bildiği ama uygulayamadığı bazı temel alışkanlıklar var. İşte o anlarda krizlerle başa çıkıp aynı zamanda dakik olabilmeyi başarmak için önerilerimizi bir araya getirdik.

YATMADAN ÖNCE UFAK BİR TOPARLAMA

Dağınık bir evde uyanmak başlı başına zaman kaybettiren bir durum. Bu yüzden herkes yattıktan sonra çok detaylı olmasa da evi toparlamakta büyük fayda var. Oyuncakları ortadan kaldırmak, sağda solda birikmiş ve yakında evi işgal etmeye hazırlanan kıyafet yığınını azaltmak bile ertesi sabaha hazırlanmanın bir yolu.

RUTİNLERE SADIK KALMAK

Akşam saatlerinde uyku öncesi rutin, hayatı nasıl düzene sokuyorsa aynı şey sabah saatlerinde de geçerli olabilir. Her sabah -aslında her evden çıkışta- aynı işleri sırayla takip etmek çocuğun da düzene alışması, olaya daha fazla dahil olması ve işlerin zamanla kolaylaşması anlamına geliyor.

YARININ İŞİNİ YARINA BIRAKMAMAK

Bu, evden vaktinde çıkabilmek için uygulanması gereken en temel kural. Ertesi gün kahvaltıda ne yiyeceğinize, ofiste ne giyeceğinize, çocukların kıyafetlerine karar vermek ve bunlarla ilgili küçük hazırlıklar yapmak dakikalar kazandırıyor. Akşam yorgunluğuna yenik düşmeden biraz planlama ve uygulamayla sabah evden şen şakrak ayrılabilirsiniz. Okula giden çocukların çantalarını geceden hazırlamak çok basit ve vakit kazandıran bir önlem. Çocuğunuzun giyeceği kıyafetlerin yanı sıra ayakkabısını, montunu da hazırlayın. Bu tür seçimler konusunda sık sık kriz yaşıyorsanız alternatifleri göz önünden kaldırmayı deneyebilirsiniz.

PRATİK VE SAĞLIKLI KAHVALTILAR

Kahvaltı faslını kısa tutmak için hem sağlıklı hem de pratik tarifler birebir. Ev yapımı granola, bir gece sütte ya da yoğurtta bekletilerek hazırlanan yulaf ezmesi (nam-ı diğer overnight oats) ya da mevsim meyve-sebzeleriyle hazırlanan smoothie’ler tüm aile için ideal ve hızlı kahvaltı seçenekleri.

HER ŞEY EL ALTINDA

Arabanızın anahtarını, cüzdanınızı, şarj aletinizi aramak sabah rutininizin bir parçasıysa çözüm her daim organize olmak. Ertesi gün için işinize yarayacak güneş gözlüğü, anahtar, cüzdan gibi eşyalarınızı kullandıktan hemen sonra çantanıza ya da belirli bir yere koyun; böylece hepsini tek seferde bulabilirsiniz. Bu kural tırnak makasından saç fırçasına her şey için geçerli. Eğer hala bezli bir bebeğiniz varsa bir yerine iki çantanız olsun: El altında yedek bir çanta olduğunda, aniden evden çıkmanızı gerektiren durumlarda çantadaki eksikleri tamamlamakla uğraşmanıza gerek kalmıyor.

ÖNCE KENDİNİZİ HAZIRLAYIN

Herkesin oradan oraya koşturduğu kaotik bir ev atmosferini sakinleştirmek için en iyisi annenin duşunu alıp, kıyafetlerini giyip (hatta kahvesini içip) hazır hale gelmesi. Siz güne başlamaya tam anlamıyla hazır olduktan sonra çocuklarınıza daha rahat ve etkin bir şekilde yardım edebilirsiniz.

EKSTRA ZAMAN HİLESİ

Küçük insanların bir anda spor ayakkabılarını değil de yağmur botlarını giymeye karar verebileceklerini ve kapıdan çıkmadan önce mutlaka tuvaletlerinin geleceğini de hesaba katmak lazım. Beklenmeyen durumlar için her zaman normalde evden çıkmanız gereken zamanın en az 15 dakika öncesini hedefleyin. Çocuklara sürekli evden çıkmak için kaç dakikanız kaldığını anons edin ve bir sonraki hazırlık aşamasının ne olduğunu da söyleyin; ‘Evden çıkmamıza 10 dakika kaldı ve şimdi saçlarını toplamamız gerekiyor’ gibi.

'HADİ' YETMEDİĞİNDE

Bazen siz de sürekli bozuk plak gibi ‘hadi’ diye yinelediğinizi fark edip kendi sesinizden sıkılıyor musunuz? Sürekli hadilemek yerine yumuşak bir ses tonu kullanmak ya da eğlenceli şarkılar uydurmak gibi yaratıcı çözümler stresli anlarda daha çok işe yarayabiliyor.