GİRİŞ

E-Posta
Şifre

YENİ ÜYE

Ad
Soyad
E-Posta
Şifre
Şifre Tekrar
Ürün sepete eklendi
Aramıza Hoşgeldin!
Welcome Abroad!
Bültene başarıyla üye oldun.
Teşekkürler!
Thank you for subscribing to
our newsletter.

1500 TL ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO

İLK SİPARİŞTE %10 İNDİRİM İÇİN ÜYE OLUN! İNDİRİM KODU: HELLOPC10

Çocukların Ebeveyn Yatağı Ziyaretlerini Azaltmak İçin İpuçları

Çocuklu yaşamda uyku düzenini kurmak ve sürdürmek, büyük emek istiyor. Tam her şeyin yoluna girdiğini düşündüğünüz noktada tüm düzeni altüst eden bir gerileme olabiliyor. Bunlardan biri de kendi odasında ve yatağında uyuyan çocuğunuzun bir anda kendi yatağında uyumaya direnmesi ya da yatağında uyusa bile gecenin bir saatinde uyanıp ebeveyn yatağına gelmesi… Bu bazı aileler için kabul edilebilir bir durum olabilir, bazıları için ise aile boyu uykusuzluk anlamına gelebilir. Beşikten yatağa geçtikten sonra hemen her yaşta görülebilen bu durum için kalıcı bir çözüm arıyorsanız işte yapabilecekleriniz...

Desteksiz Uykuya Dalması İçin Çaba Gösterin

Ninni, masal, kitap… Çocuğunuz uykuya kendi yatağında ama herhangi bir uyku desteği ile dalıyorsa gece uyandığında yeniden uykuya dalmakta zorlanıyor olabilir. Bu yüzden herkes için biraz zorlayıcı olsa da her türlü uyku desteği ile vedalaşmanız gerekebilir. Tabii ki bu bir günde çözülebilecek bir konu değil, kademe kademe ilerlemelisiniz. Örneğin uyku rutininizde o uykuya dalana kadar kitap okumak varsa bunun yerine her akşam uyku öncesi bir ya da iki kitap sınırı koyabilir, kitap okuma bittikten sonra uykuya dalması konusunda anlaşabilirsiniz.

Aslında siz de çocuğunuz için bir nevi uyku desteği sayılırsınız. Çocuğunuzun yanına uzanarak ve ona fiziksel olarak temas ederek uykuya dalmasına yardımcı oluyorsanız her uyandığında sizi yanınızda isteyebilir. Bu durumu aşmak ve çocuğunuzun tek başına uykuya dalmasına yardımcı olmak için bağlanma temelli yaklaşımı benimseyen uzmanların yaygın tavsiyesi olan çocukları yatağına yatırıp ışıkları kapattıktan sonra kısa aralıklarla tekrar ziyarete geleceğinizi bildirip ve belirli sürelerde tekrar odasına girmeyi deneyebilirsiniz. Örneğin, 'sen uyumaya çalışırken, ben de dişlerimi fırçalayıp geliyorum' gibi bir yaklaşım ilk günler işe yarayabilir. Elbette, sözünüzü tutmak şartıyla. Ziyaret sürelerinin arasını yavaş yavaş artırabilirsiniz.

Odasını Seviyor Olması Çok Önemli

Çocuğunuzun odasını ve yatağını sevmesi, gece ziyaretlerini azaltabilir. Yaşam alanını daha çok sevebileceği bir hale getirmek için onunla odası hakkında sohbet edin. Birlikte odasını nasıl yeniden düzenleyebileceğinizi konuşun ve odanın kendine ait olduğunu hissetmesi için birlikte karar verdiğiniz değişiklikleri hayata geçirin. Üzerinde sevdiği çizgi film kahramanlarının olduğu nevresimler ya da odanın dekorasyonun ilgi alanlarına yönelik minik bir düzenleme dahi yeterli olabilir. Çocuğu yatağına alıştırmak, odasında kendisini mutlu ve güvende hissetmesini sağlamak gece ziyaretlerine çare olabilir.

Yanınıza Geldiğinde Yatağına Geri Götürün

Tatlı uykunuzun arasında yanınıza gelen çocuğunuzu yanınıza alıp uyumaya birlikte devam etmek ya da etmemek… Evet, sarılarak uyumak çok keyifli olabilir. Ancak amacınız gece ziyaretlerini sona erdirmek ise bu konuda net ve tutarlı olmalısınız. Saat kaç olursa olsun yanınıza gelen çocuğunuzu sakince odasına götürün, yatağına yatırın ve odasında uyuması gerektiğini hatırlatın. Dilerseniz uyuyana kadar yanında oturun ve sonra kendi yatağınıza dönün. Bazı geceler bu döngüyü defalarca tekrarlamanız gerekebilir, ama bu konuda kararlıysanız yapmanız gerekenler çok net...

Korkularına Kulak Verin

Çocuğunuzun gece sık sık uyanıp yanınıza gelmesinin nedeni dönemsel kaygıları veya korkuları olabilir. Bazı geceler çocuğunuz kabus görerek uyanabilir ve yanınızda olmaya ihtiyaç duyabilir. Eğer çocuğunuz bu tür sebeplerden dolayı uyanarak yanınıza geliyorsa ve bunu dile getiriyorsa onu ısrarla yatağına geri götürmek yerine kaygıları ve korkuları hakkında konuşmalısınız. Onunla sağlıklı iletişim kurarak korkularını öğrenebilir, gerekli durumlarda uzman desteği alarak ona yardımcı olabilirsiniz.

Bunun Geçici Bir Dönem Olduğunu Unutmayın

Zorlandığınız anlarda kendinize şunu hatırlatın: Çocuğunuz büyürken yaşadığınız pek çok durum gibi bu da geçici. Karşılıklı zıtlaşmak ve işleri daha da zorlaştırmak yerine sakin kalın, çocuğunuza sarılın ve değişimleri onunla iş birliği yaparak gerçekleştirebilmek için herkese zaman tanıyın.

Üye ol, ilk alışverişte %10 indirim fırsatı kazan!

Tüm sitede geçerli ilk alışverişinizde kullanabileceğiniz %10 indirim kodu için üye olun!