GİRİŞ

E-Posta
Şifre

YENİ ÜYE

Ad
Soyad
E-Posta
Şifre
Şifre Tekrar
Ürün sepete eklendi
Aramıza Hoşgeldin!
Welcome Abroad!
Bültene başarıyla üye oldun.
Teşekkürler!
Thank you for subscribing to
our newsletter.

1500 TL ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO

İLK SİPARİŞTE %10 İNDİRİM İÇİN ÜYE OLUN! İNDİRİM KODU: HELLOPC10

Babywearing Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Onlarca seçenek arasından ideal ürünü bularak, babywearing akımına kapılmak istiyorsanız ufak rehberimize mutlaka göz atın.

Anne-babalık serüvenine atılıp babywearing konseptinden haberi olmayan kaldı mı? Hiç sanmıyoruz. Babywearing popüler bir kavram olsa da aslında çok eski çağlarda, farklı uygarlıklarda karşımıza çıkıyor. Babywearing kelimesini ‘bebek giymek’ şeklinde çevirmek mümkün olsa da kelimenin Türkçede tam karşılığı yok. Kısaca sling, kanguru gibi taşıyıcılarla bebeği taşıma eylemi olarak ifade edebiliriz. Doğru taşıyıcı seçimi yapıldığında babywearing annenin (ve tabii babanın) hayatını bir hayli kolaylaştırıyor. Bebeğin de sıcaklık ve yakınlık isteğini tam anlamıyla karşılıyor.

Sling

Bebeklerin ilk üç ayı, dördüncü trimester olarak adlandırılıyor. Bebekler bu zorlu dönemde mümkün olduğunca anneye yapışık olarak yaşamak, kendilerini anne karnında hissetmek istiyorlar. Sürekli kucakta bebekle gezmek bir süre sonra zorlayıcı olabildiğinden ilk aylar için sling gerçek bir hayat kurtarıcı. Özellikle çok ağlayan, kolik bebeklerde mucizevi bir iyileşme sağladığı biliniyor. Sling tipi taşıyıcıların farklı çeşitleri var: wrap sling, pouch sling, ring sling gibi…

Wrap sling esnek veya dokuma kumaşlardan üretilen bir taşıyıcı. Piyasada satılan markaların yanı sıra beğendiğiniz kumaştan kendi sling’inizi yaratabilirsiniz. Ancak kumaşın esnek ve hava alan materyalden yapılmasına, boyasının da ekolojik olmasına dikkat etmek gerekiyor. Wrap sling’i doğru bağlamak hem bebeğin hem de annenin rahatı açısından çok önemli ve açıkçası biraz el mahareti gerektiriyor. Bebeğiniz henüz doğmadıysa YouTube’dan farklı wrap sling bağlama yöntemlerinin videolarını izleyip biraz pratik yapabilirsiniz. Bir de sıcak havalarda kullanımının bunaltıcı olabildiğini not düşelim.

Ring sling ve pouch sling ise kullanım mantığı olarak birbirine benzeyen tasarımlar. Ring sling yani halka sling yaklaşık dört metre kumaşın iki metal halkayla birleşiminden oluşuyor. Kullanımı wrap slinge göre daha pratik. Bebeğin tek omuzdan destek alarak taşınmasını sağlıyor. Bu yüzden uzun süreli kullanımda omuzda ağrılara neden olabiliyor. Ev içinde eller serbest modda takılmak ya da dışarıda kısa süreli kullanımlar için ideal.

Pouch sling’de metal halkalar yok. Taşıma esnasında ring sling gibi tek omuzdan destek alınıyor, bebek sling’in alt kısmındaki bohça şeklindeki bölüme yerleştiriliyor. Pouch sling’in dezavantajı, ring sling gibi ayarlanabilir bir ürün olmaması.

Kanguru

Piyasada kanguru kategorisinde çok sayıda ürün var. Bilinen bebek eşyası üreticilerinin çoğunun ürün yelpazesinde kanguruya rastlamak mümkün. Ancak bebek taşıma işini ciddiye almak lazım. Dolayısıyla güvendiğiniz bir marka olsa bile klasik modeller yerine tercihinizi ergonomik kangurulardan yana kullanın. Aksi takdirde bel ve sırt ağrısı çekersiniz; daha da kötüsü bebeğin ortopedik gelişimine zarar verebilirsiniz.

Bebeğin omuriliğinin C pozisyonunda olmasını ve boynunu dik tutmasını sağlayan ergonomik kangurular farklı türde kumaşlar, kayışlar ve klipslerden oluşan taşıyıcılar. Özel aparatlarla yeni doğan döneminden ileri yaşlara kadar kullanılabiliyor. Kangurularda da bebeğin yaşına ve ağırlığına göre ‘baby size’ ve ‘toddler size’ olmak üzere iki farklı ebat var. Kangurularla bebek önde ya da sırtta taşınabiliyor.

Mei tai

Sling’in rahatlığını kangurunun pratikliğiyle birleştiren bir bebek taşıyıcı segmenti mei tai. Mei tai kare şeklinde elastik bir kumaş parçasının bel ve sırt kayışlarıyla birleşiminden oluşuyor. Sling’i bağlamakla uğraşamayan, kanguruyu konforsuz bulanlar için adeta kurtarıcı.