GİRİŞ

E-Posta
Şifre

YENİ ÜYE

Ad
Soyad
E-Posta
Şifre
Şifre Tekrar
Ürün sepete eklendi
Aramıza Hoşgeldin!
Welcome Abroad!
Bültene başarıyla üye oldun.
Teşekkürler!
Thank you for subscribing to
our newsletter.

1500 TL ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO

İLK SİPARİŞTE %10 İNDİRİM İÇİN ÜYE OLUN! İNDİRİM KODU: HELLOPC10

Petit Liste: Çocuklarla Yolculuk Sırasında Yanımızda Neler Olmalı?

Uçakta ve yol boyunca iki yaş üstü çocukları oyalayacak ve ihtiyacımız olan eşyaların tam listesi.

Bebekle veya daha büyük bir çocukla seyahat etmenin kendine göre rahat ve zor tarafları var. Öyle ki yeni doğan dönemindeki bebekler, yolculuğun büyük kısmını uyuyarak geçirebildikleri gibi herhangi bir nedenle rahatsızlık duyup çok ağlayabiliyorlar da. Daha sonraki dönemlerdeyse onları uçakta oyalamak biraz daha zorlaşabiliyor... Kabul edelim, yolculuk hem ebeveynler hem de çocuk için değişik bir durum: Çocuklar normalde yemedikleri şeyleri yiyebiliyor veya uyumaları gereken saatten daha az uyuyabiliyorlar. Biz ebeveynler, çocuklu seyahate alışırken; onlar da bu tip değişikliklere adapte olmaya çalışıyor. Onların adaptasyon sürecine fırsat tanımak ve belki de biraz daha rahat davranmak kuşkusuz işimizi kolaylaştıracaktır.

Biz Mila’nın doğumundan itibaren yaklaşık üç yıl boyunca, her döneminde uçak yolculuğu yaptık. Yalnızca 15 aylıkken, yürümenin tadına varamadığı dolayısıyla yolculuk boyunca bir saniye bile koltuğunda kemeri takılı oturmak istemediği dönemde zorlanmıştık. Evet, hala yola çıkmadan önce küçük gerginlikler taşıyorum. Fakat baktığımda yolculukları hep kolay ve rahat atlattığımızı görüyorum. Elbette çocukların her döneminin ihtiyaçları farklı olacaktır. Birazdan karşınıza çıkacak listeyi ‘iki yaş sonrası seyahatler’ için gerçekten işe yarayan bir rehber olarak düşünebilirsiniz. İşte Mila’nın el valizinde ve sırt çantasında yer alan ve onu yolculuk boyunca oyalayan favori eşyalarımızın tam listesi.

Kulaklık: İki yaşa kadar ekran süresinin sıfır; iki yaştan sonra da minimumda tutulması gerektiği söyleniyor. Ancak bu durum yolculuk gibi olağanüstü durumlarda değişebiliyor. Çocukların oyalanabileceği imkanların sınırlı olduğu ve bir koltukta oturması beklenen uzun yolculuklarda, bu tip kuralların biraz esnetilmesi hem çocuk hem ebeveynler için büyük rahatlık. Uçakta ekrandan izlediği çizgi filmin sesinin kimseyi rahatsız etmemesi için de çocuklar için üretilmiş kulaklıklar harika bir çözüm. İzletebileceğiniz programlar çocuğunuzun kişisel zevkine ve alışkanlıklarına bağlı olarak değişecektir elbette.

Atıştırmalık yiyecek: Çocukların her zaman yemekten hoşlandığı ve dökülmesi, dağılması zor olan yiyecekleri yanınızda taşımak çok önemli. Bizim favorilerimiz muz, yaban mersini, elma, kuru üzüm, kuru kayısı, grisini ve meyveli yoğurt.

Etkinlik ve çıkartma kitapları: Etkinlik kitapları genelde iki yaş seviyesinden başlıyor ve bir ebeveyn yardımıyla yapılıyor. Eşleştirmeler, şekil yerleştirme, labirent yollar gibi birçok farklı etkinliğin bulunduğu bu kitaplarla çocuklar uzun süre oyalanıyorlar. Çıkartmalı kitaplarsa bu yaşlarda pek çok çocuğun favori aktivitelerinden.

Okuma kitapları: Yolculuğun süresine göre yanınıza almak isteyeceğiniz kitap sayısı değişkenlik gösterecek. Ben valize koyacağım kitap sayısını, hava alanı ve uçak sonrası trende geçireceğimiz vakti göz önünde bulundurarak (mesela dört saatlik bir yolculuk için üç kitap) belirliyorum.

Boya kalemleri: Boya kalemleri ve birkaç kağıtla yapılabilecekler sınırsız... Çocuğunuz kendi kendine çizmekten hoşlanıyorsa kısa bir süre için tek başına bile oyalanabilir. Bunun dışında beraber çizip sayısız hikaye yaratabilirsiniz. Gittiğiniz yerle ilgili hayvanları, göreceğiniz değişik yerleri veya deniz tatiline gidiyorsanız yüzen bir çocuk resmi çizip üzerine uzun uzun konuşabilir, hikayeler anlatabilirsiniz. Benim yolculuklarda tercihim pastel boyalar. Kırılma veya ucunun bitme derdi yok. Etrafı boyamıyorlar. Kutulu olan versiyonları ise bonus çünkü boyalar açtığınız andan itibaren uçağın en arka koltuğuna doğru yuvarlanmayacak!

Yedek kıyafet: Yumuşak ve rahat kumaşlı yedek kıyafetleri genelde koyu renklerde tercih etmekte fayda var. Uçağa binerken üzerindeki ve yedek kıyafetlerin kolayca giydirilip çıkarılması, kat kat soyunmaya müsait olması gerekiyor. Uçakların gereksiz soğuk ya da inanılmaz sıcak olabileceğini aklımızdan çıkarmamalıyız...

Terlik: Ayaklarına her ne kadar rahat ayakkabılar giydirsek de –özellikle bir saati geçen uçuşlarda- aslında en rahatı uçağa binince ayakkabıların çıkması. Her kalkışında ve oturduğunda ayakkabılarını tekrar giydirip çıkarmamak için de yanınıza bir çift terlik almak iyi fikirdir. Böylece hem uçakta rahatça dolaşabilir hem dilediği an oturabilirler.

Scooter: Havaalanı için scooter almak... Scooter'a binmeyi seven ve artık neredeyse pusette oturmayı hiç sevmeyen iki yaş sonrası çocuklar için gerçekten harika bir yolculuk önerisi.