GİRİŞ

E-Posta
Şifre

YENİ ÜYE

Ad
Soyad
E-Posta
Şifre
Şifre Tekrar
Ürün sepete eklendi
Aramıza Hoşgeldin!
Welcome Abroad!
Bültene başarıyla üye oldun.
Teşekkürler!
Thank you for subscribing to
our newsletter.

1500 TL ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO

İLK SİPARİŞTE %10 İNDİRİM İÇİN ÜYE OLUN! İNDİRİM KODU: HELLOPC10

İş Seyahatine Çıkarken

İşe geri dönen ve sık seyahat eden annelerin içini en çok sıkan konulardan biri de iş seyahatleri. Vedalaşmak, evde yokken gerekebilecekleri önceden halletmek, evde iş bölümünü organize etmek ve anneler evde yokken her şeyin yolunda gitmesi için alınacak önlemler, yapılacak hazırlıklar… Biliyoruz ki ne yaparsak yapalım gözümüz arkada kalacak ama içimizi biraz olsun rahatlatmak için yapabileceğimiz birkaç şey var.

Bavulum hazır, içimde garip bir burukluk. Hemen ayağa kalkıp evde bir tur atıyorum havam değişsin diye… Çok sık seyahat etsem de her seferinde sanki o tanıdık his gelip tam da kalbimin ortasına çöküveriyor, hep aynı his. Çocuktan ayrılmak, yokluğunda her şeyin iyi gitmesi için tüm organizasyonu yapmak, anne olarak biraz daha rahatlatıyor içimi. Annemden ne zaman yardım alacağım, arkadaşım Serra hangi gün Lalin’i okuldan alıp çocukları beraber gezdirecek, hangi gün babasıyla dışarda keyif yapacak her şeyi düşünüyorum ve yazıyorum. Biliyorum ki her zaman ekstra bir şeyler çıkacak ama gitmeden mutlaka yapmam gerekenleri halledip öyle düşüyorum yollara. Şu an, başka bir iş seyahati için uçaktayım ve benim gibi sık iş seyahati yapan annelere yol gösterecek birkaç öneriyi bir araya getiriyorum.

DELEGASYON

Seyahate gitmeden iş bölümünü yapmak ve yakınlarınızdan yardım almak en önemli unsur. Anneanne- babaannelerden destek almak, yakın arkadaşlarınızı işin içine dahil etmek çok faydalı oluyor. Evinizde çocuğunuza bakan bir abla varsa mutlaka ona tekrar neyi nasıl yapması gerektiğini detaylıca anlatın, hatta listeleyip kendisine verin. Evdeyken ablanın neler yapacağını, babanın neler yapacağını mutlaka önceden konuşun. Yemekleri kim yapacak, okuldan çocuğunuzu kim alacak, market alışverişini kim yapacak hepsini önceden gerekli kişilerle konuşun. Çocuğunuzun sevdiği arkadaşlarının anneleriyle görüşüp farklı programlar ayarlayabilir, onlardan da destek alabilirsiniz.

ORGANİZASYON

İş seyahatlerim öncesinde her şeyi organize etmek içimi oldukça rahatlatıyor. Lalin’in haftalık programının üzerinden geçerek babasıyla ve ablasıyla o hafta neler yapabileceğine bakmayı ihmal etmiyorum. Okul sonrası aktivitelerine nasıl katılacak, ulaşımı nasıl olacak, hangi gün hangi arkadaşımızın çocuğuyla buluşabilir hepsini düşünüp önceden gerekli ayarlamaları yapmaya çalışıyorum. Özellikle benim olmadığım haftaları daha dolu dolu geçirmesini sağlıyorum. Okul sonrası aktiviteleri, oyun grubu buluşmaları, babayla park keyfi, sitede ablayla dolaşmak gibi… Çocuğunuzun günlerini ne kadar iyi programlarsanız o kadar rahat takip edebilirsiniz ne zaman ne yaptığını. Ayrıca, tüm programları siz organize ederseniz, evde kalanlar içinde sadece programı takip etmek kalır ve ekstra sorumluluk almalarına gerek kalmaz.

Gitmeden organize etmeyi ihmal etmemeniz gereken birkaç konu:

-Seyahat öncesi erzak alışverişinizi tamamlayın

-Çocuğunuzun temel ihtiyaçlarını (bez, mama, ıslak mendil vs.) stokladığınıza emin olun

-Yemek listenizi hazırlayıp yapacak kişiye vermeyi unutmayın

-Günlük aktivite planını yazın ve babasıyla, ablasıyla veya ilgili kişilerle paylaşın

-Okula veya kreşe yurtdışında olacağınızı bildirin ve acil durumlar için direk babayla irtibata geçmelerini söyleyin

-Evdeki ablayla veya ilgili kişiyle acil durumda aranacak numaraları paylaşmayı unutmayın. Acil bir durumda aranması gereken önemli kişiler listesini buzdolabından eksik etmeyin. (Yakın akrabalar, yakın arkadaşlarınız, çocuğunuzun doktoru, ambulans, itfaiye vb.)

VEDALAŞMA VAKTİ

Bu işin en tatsız yanı vedalaşmak biliyorum… Daha kolay bir vedalaşma için çocuğunuza yapacağınız seyahat hakkında önceden konuşmaya başlayabilirsiniz. Lalin ile seyahatlerimden 1 hafta öncesinden önümüzdeki hafta uçağa bineceğimi ve birkaç gün babasıyla harika vakit geçireceğini anlatarak alıştırmaya başlıyorum. Eğer gideceğim yerle ilgili bir kitap, resim bulursam onunla paylaşıp, gideceğim yerle ilgili biraz eğlenceli hikayeler anlatıyorum. Aklına gelen tüm sorularını cevaplıyor, mümkün olduğu kadar net konuşmaya çalışıyorum. Yolculuk yaklaşınca da “Anne birkaç gün olmayacak, sen babanla beraber çok eğlenceli şeyler yapacaksın, çok iyi vakit geçireceksin, 5 gece seni baba yatıracak sonra ben geleceğim” gibi ifadeler kullanıyorum. Lalin'e okul günü ve anne-baba günü (hafta sonu) ayrımını güzelce anlattığım için genelde hep “Anne-baba günü olunca” geleceğim gibi zaman dilimlerini belirtmeyi tercih ediyorum. Yolculuk günü genelde biraz duygusallaşan, hafif huysuzlaşan kızımı rahatlatacak şekilde vakit geçiriyoruz. Beraber uzun bir kahvaltı, sonra bol bol sarıldığımız yatak keyfi sonrasında da sen sevdiği oyunları oynuyoruz. Vedalaşma vakti geldiğinde ise tekrar ne zaman döneceğimi anlatıp koca bir kucaklama ve birkaç öpücük sonrası çokta uzatmadan ayrılıyoruz.

İLETİŞİMDE KALMAK

Çocuğunuzla vedalaştıktan sonra işin en zor kısmını halletmiş oluyorsunuz. Sonrasında size kalan evdekilerle ve çocuğunuzla müsaitliğiniz el verdiği sürece iletişimde kalmak. Çocuğunuzun rutini içersinde, dilediğiniz zamanlarda onunla konuşmaktan çekinmeyin, kahvaltı vaktinde günaydın demek, okuldan sonra günü nasıl geçti diye sormak veya çocuğunuz sizinle ne zaman konuşmak isterse ulaşılabilir olmak veya sonrasında hemen geri dönmek çok önemli. Herkesin ev düzeni, çocuğunun ihtiyaçları farklı. Mesela ben, genelde sabah kalktığımda ilk iş eşimle konuşup, gecenin nasıl geçtiğini, sabah nasıl olduğunu soruyorum. Lalin ile konuşmalarımızı akşamüzerleri yapmayı, günü hakkında heyecanlı konuşmalar yapmayı ikimizde daha çok seviyoruz. Siz de deneme-yanılma yöntemiyle çocuğunuzla ne sıklıkla ve nasıl iletişimde kalacağınıza karar verebilirsiniz. Örneğin, bazı aileler görüntülü konuşmaları tercih etse de, biz sadece sesli telefon konuşmaları yapıyoruz. Bunun nedeni, görüntülü konuşmalar sonrası Lalin'in daha duygusal olması ve ona çok da iyi gelmediğini keşfetmemiz.

UFAK SÜPRİZLERLE YOKLUĞUNUZU RENKLENDİRİN

Yokluğunuza biraz eğlence katmak isterseniz, gitmeden biraz hazırlık yaparak çocuğunuza ufak süprizler yapabilirsiniz. Örneğin, çocuğunuzun sevebileceğini düşündüğünüz birkaç farklı renk hamuru önceden saklayarak çocuğunuzla her telefonda konuştuğunuzda birinin yerini söyleyebilirsiniz. Eğer çocuğunuz büyükse, bunu evin farklı yerine tatlı notlar bırakarakta yapabilirsiniz.

Unutmayın, siz ne kadar hazırlık yaparsanız yapın siz yokken mutlaka yolunda gitmeyen şeyler her zaman çıkabilir. Önemli olan tüm hazırlıkları düşünüp yapmak, geri kalanında da evdekilere ve emanet ettiğiniz kişilere güvenmek... İlk seferlerde çok zor gelen bu ayrılıklar, zamanla hem sizin hem de çocuğunuz için normalleşmeye başlıyor ve her seferinde biraz daha kolaylaşıyor. Ama kalbinize düşen o his, işte o hiç değişmiyor! Her seferinde aynı buruklukla gidip, aynı coşku ve özlemle eve koşarak dönmeye devam ediyorsunuz…

Üye ol, ilk alışverişte %10 indirim fırsatı kazan!

Tüm sitede geçerli ilk alışverişinizde kullanabileceğiniz %10 indirim kodu için üye olun!