GİRİŞ

E-Posta
Şifre

YENİ ÜYE

Ad
Soyad
E-Posta
Şifre
Şifre Tekrar
Ürün sepete eklendi
Aramıza Hoşgeldin!
Welcome Abroad!
Bültene başarıyla üye oldun.
Teşekkürler!
Thank you for subscribing to
our newsletter.

1500 TL ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO

İLK SİPARİŞTE %10 İNDİRİM İÇİN ÜYE OLUN! İNDİRİM KODU: HELLOPC10

Bebekli İlk Tatil İçin Öneriler

Bebekli ilk tatile çıkacak annelere rehber niteliğindeki tüm tavsiyeleri bir araya getirdik.

Yaz geldi, seyahatler başladı. Bebeğinizle geçireceğiniz ilk yaz ise tatil düşüncesi bile size korkutucu gelebilir. Gerekli hazırlıkları yaptıktan, olası aksaklıklara karşı önlem aldıktan sonra geriye bebeğinizle ilk yazınızın ve ilk aile tatilinizin tadını çıkarmak kalıyor.

BEKLENTİLERİNİZİ GÖZDEN GEÇİRİN

Dergi-kitap sayfaları arasında kaybolduğunuz, şezlongda uykuya daldığınız tatil tanımını –en azından bir süreliğine– değiştirin. Bebekli tatil önceki tatillerinize pek benzemeyecek. Yine de zihninizde hemen kötü ve mutsuz bir tatil canlandırmayın. İlklerin yaşandığı, biraz yorucu ama unutulmaz bir tatile hazırlanın.

RUTİNİNİZİ ESNETİN

Bebeklerin rutini ne kadar sevdikleri malum. Aynı şekilde pek çok anne de bebeklerinin rutini konusunda çok hassas, biliyoruz. Tatilde ise ipleri hafif de olsa gevşetmek, evinizdeki rutini uygulayamadığınızda fazlaca gerilmek yerine biraz rahatlamaya çalışmak tüm aileye iyi geliyor. Bebeğiniz de uyum sağlıyorsa gündüz uykusunu beşik yerine pusette uyumasında ya da akşam rutininizin birazcık sarkmasında herhangi bir sakınca yok.

HER ŞEYİ ÖNCEDEN DÜŞÜNÜN

Tüm ayarlamaları önceden yapmayı ihmal etmeyin. İşte ayarlamayı unutmamanız gereken bir kaç konu;

  • Sizi havalimanında karşılayacak transfer aracında oto koltuğu olacak mı?
  • Kalacağınız otelde bebek menüsü var mı?
  • Odanıza park yatak koyabiliyorlar mı yoksa seyahat yatağınızı kendiniz mi götüreceksiniz?
  • Otelinizde veya kiraladığınız evde bebeğinize yemek hazırlamanız için gerekli ekipman bulunuyor mu?
  • Kalacağınız yer şehir merkezine yakın mı? Çevresinde market, eczane ve bir sağlık merkezi var mı?
  • Ek gıdaya geçen bebekler için mama sandalyesi var mı, yoksa yanınızda portatif bir mama sandalyesi taşımanız gerekiyor mu?

Bebeğinizin konforu, güvenliği ve sizin rahatınız için sorulabilecek tüm soruları listeleyin, ilgili kişilerden destek isteyin.

Kendi evinizde kalmıyorsanız konaklama için çocuk dostu işletmeleri veya evleri tercih edin. İster otelde konaklayın ister bir yazlık kiralayın, bebekli hayatınızı kolaylaştıran bir yer olduğundan emin olun. Çocuk dostu işletmelerde yemek-uyku gibi rutinlerinizi kolaylaştıran pek çok hizmet sunuluyor. Bazı otellerde bakıcı servisi bile bulunuyor, sakin bir akşam yemeği için güzel bir fırsat olabilir. Yazlık ev kiralarken plaja yakınlık, bebeğiniz hareketlenmeye başladıysa evin güvenliği gibi detayları göz önünde bulundurun.

SEYAHAT ZAMANI

UÇUŞ SAATİNİ BEBEĞİNİZE GÖRE AYARLAYIN

Uçuşu bebeğin uyku saatine denk getirmek sık seyahat eden ailelerin altın tavsiyelerinden. Özellikle uzun uçuşlarda pek çok aile için işe yarayan bu taktik uykusunu almamış, yorgun bir bebekle seyahat etme riskini de beraberinde getiriyor. Bebeğiniz farklı şartlarda rahatlıkla uykuya dalabiliyorsa denemeye değer.

BEBEKLİ AİLELERE SUNULAN AVANTAJLARDAN FAYDALANIN

Panik ve koşturmacayı engellemek için havalimanına her zamankinden erken gidin. Pek çok havayolu şirketi çocuklu yolcular için ayrı bir kontuar açıyor, ayrıca uçağa binerken de önceliğiniz var. Zaman kazanmak ve daha az yorulmak için bu ayrıcalıkları değerlendirin.

Bebeğinizi sling veya kanguruyla taşıyorsanız, pusetinizi check-in sırasında bagajınızla beraber teslim edip uçağa kadar kanguruyla gitmek akıllıca olabilir. Pusetle daha rahat ediyorsanız uçağın kapısına kadar puseti götürebilir, inişte de aynı şekilde uçağın kapısında teslim alabilirsiniz.

Uçakta boş koltuk olması durumunda veya ekstra bilet satın alırsanız ana kucağı da denilen bebek oto güvenlik koltuğunu uçak koltuğunda kullanabiliyorsunuz. İki bebekle seyahat ediyorsanız biri için oto güvenlik koltuğu kullanmanız zorunlu. Yurt dışı uçuşlarında önceden arayarak sınırlı sayıdaki bebek yataklarına da rezervasyon yaptırabilirsiniz.

CHECK IN SIRASINDA DİKKAT ETMENİZ GEREKENLER

Check-in sırasında görevliye uçağın doluluk durumunu sorun. Eğer uçakta yer varsa bebek için ya da en azından bebeğin eşyaları için ekstra koltuk istemek çok işe yarıyor. Gerekirse ekstra ücretle diz mesafesi geniş koltuklara yer yapmak da seyahat konforunu epey artırıyor.

Cam kenarı koltuklar favoriniz olabilir, ama kısa uçuşlarda özellikle 1 yaşından küçük bebeklerle yolculuk için koridorda oturmak da fena bir tercih değil. İniş ve kalkış haricinde sıkılan bebeğinizi koridorda gezdirebilirsiniz. Check-in sırasında yerinizi ayarlarken bebeğinizle uçak içinde nerede daha çok rahat edeceğinizi düşünerek seçiminizi yapın.

El bagajınızda anne sütü, önceden hazırlanmış formül ya da ek gıdaya yeni geçen bebeğinizin maması varsa bunları maksimum 100 ml’lik kaplara koyarak, ufak kilitli poşetlerle çantanıza yerleştirin. Güvenlik kontrolünden geçerken görevlilere göstermeniz daha kolay olur. Yanınızda daha fazla miktarda süt varsa check-in sırasında valizinize koymayı unutmayın.

İNİŞ VE KALKIŞ SIRASINDA BESLENME

Bebeğinizi emziriyorsanız iniş ve kalkış sırasında emzirerek, biberonla besleyerek ya da emzik vererek yutkunmasını sağlayabilir, böylece kulaklarının kabin içi basınç değişikliklerinden rahatsız olmasını engelleyebilirsiniz.

BEBEĞİNİZİ OYALAMAK İÇİN GEREKENLERİ UNUTMAYIN

Hareketlenen, etrafa ilgisi artan bebeğinizi oyalamak için yanınıza bebeğinizin ayına göre yumuşak kitaplar, müzikli-hareketli kitaplar, çantanızda az yer kaplayan eğlenceli oyuncaklar almayı ihmal etmeyin. Hatta yanınıza aldığınız kitaplar ve oyuncaklar bebeğinizin ilk defa göreceği şeyler olursa ilgisini daha fazla çekebilir.

Tüm çabanıza rağmen bebeğiniz delicesine ağladığında, huzursuz olduğunda size yardımcı olmak isteyen yolcular kadar rahatsız olanlara da denk gelebilirsiniz. Elinizden geleni yapıyorsunuz ve sonsuza kadar bu uçakta seyahat etmeyeceksiniz. O yüzden manidar bakışları, ‘cıkcık’lamaları görmezden ve duymazdan gelin.

ARABA SEYAHATİNDE UNUTULMAMASI GEREKENLER

-Bebekli her adımda olduğu gibi araba yolculuğunda da planlama çok önemli. Hangi yoldan gideceksiniz, rotanız üzerinde yol çalışması var mı, yol üstünde nerelerde mola verebilirsiniz gibi soruları listeleyin ve ders çalışır gibi her birine hazırlanın.

-Araba camları için vantuzlu güneşlik almak ilk seferde aklınıza gelmeyebiliyor, ama ne büyük bir ihtiyaç olduğunu yolculuk sırasında anlıyorsunuz.

-Çocuklar oto koltuğunda uzun süre oturmakta zorlanıyorlar, sıkılıyorlar. Sık sık mola vermeniz ve onları oyalamak için epey çaba harcamanız gerekebilir. Büyük yaşta olan çocuklarınız içinse "Araba Yolculuklarında Çocuklara Eşlik Edecek Podcast Önerileri" yazımıza göz atmayı unutmayın.

Şimdiden iyi tatiller!

Üye ol, ilk alışverişte %10 indirim fırsatı kazan!

Tüm sitede geçerli ilk alışverişinizde kullanabileceğiniz %10 indirim kodu için üye olun!